Job opening: Adviseur milieu: geuronderzoek en luchtkwaliteit

Job Olfasense NL

Los jij onze geurproblemen op? Wil jij wat doen aan geurhinder in de leefomgeving?

Functie omschrijving

Olfasense is expert op het gebied van geuronderzoek. We helpen onze klanten bijvoorbeeld om geurproblemen op te lossen, of om nieuwe plannen te kunnen realiseren zonder dat dit leidt tot geuroverlast in de omgeving.

Ben jij iemand die houdt van een uitdaging? Die geniet van complexe vraagstukken? Goed kan omgaan met onze stakeholders (bedrijven, overheden, omwonenden)? Graag reist (ook naar het buitenland)? En heb je affiniteit met milieu en geur? Dan zoeken we jou!

Wij zijn op zoek naar een adviseur om ons team (vestiging Amsterdam) te versterken. De werkzaamheden zijn globaal als volgt:

Als adviseur ben je het aanspreekpunt voor onze klanten, voornamelijk bedrijven die met hun activiteiten geur veroorzaken. Wij ondersteunen hen bijvoorbeeld bij uitbreidingsplannen, of voeren metingen uit ter controle van de vergunningvoorschriften. Op basis van wat de klant je vertelt bepaal je de onderzoeksopzet. Als er als onderdeel van die onderzoeksopzet metingen moeten worden uitgevoerd, dan draag je het project over aan ons meetteam, die de uitvoering verzorgt. Jij rapporteert de resultaten: voldoet het bedrijf? Passen de plannen binnen de toetsingswaarden van het lokale geurbeleid? Je adviseert de klant ook als het niet past, dat is de grootste uitdaging. Ook bijvoorbeeld bij nieuwe initiatieven, want jouw expertise is dan gewenst om te bepalen hoe het proces uiteindelijk vormgegeven gaat worden en welke geurbeperkende techniek misschien moet worden toegepast om ervoor te zorgen dat er geen geurhinder zal optreden.

De projecten vinden voornamelijk in Nederland plaats, verspreid over het land, maar ook in het buitenland. Je werkt vanuit ons kantoor in Amsterdam (gedeeltelijk thuiswerken behoort tot de mogelijkheden), van waaruit je de klanten van tijd tot tijd bezoekt, of meegaat op project in het buitenland.

Functie eisen

Ervaren specialisten in ons vakgebied zijn zeldzaam, maar met een goed verstand kun je bij ons dat specialisme ook leren.

 • Je hebt een academische opleiding in een bètastudie, bij voorkeur richting procestechnologie en zeker met affiniteit voor chemie.
 • We verwachten initiatief, zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van je.
 • Verder heb je uiteraard teamgeest, uitstekende communicatieve en schrijfvaardigheden, een gezonde dosis commercieel gevoel, flexibiliteit en een praktische instelling.
 • Goede beheersing van (ten minste) de Engelse taal is een vereiste.
 • Ervaring met (verspreidings)modellen is een pré.

Olfasense biedt je een prettige en open werksfeer, waarin de nadruk ligt op de inhoud en kwaliteit van het product. De salariëring wordt afgestemd op kennis en ervaring.

Anouk Snik – van den Burg (020 5206464) kan je nadere informatie geven over deze vacature.
Alleen sollicitaties met CV én motivatiebrief worden in behandeling genomen.
De sluitingsdatum voor deze vacature is 1 september.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Werk vanuit huis mogelijkheden
 • Pensioen
 • Flexibele werkuren
 • Vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding
 • Dertiende maand / Eindejaars Bonus
 • Bedrijfstelefoon
 • Budget voor professionele ontwikkeling

Soort dienstverband: Fulltime, Parttime, Bepaalde tijd

Opleiding:

Master (Aanbevolen)

Thuiswerken:

Tijdelijk vanwege COVID-19

Contact

  For a direct quotation, please send us your billing and delivery address, as well as your VAT ID number. For a customised offer, briefly describe your application.

  show the privacy policy

  Follow us

  Get our Noseletter!

  Stay current on the latest updates on odour management

  Subscribe to our newsletter

  or connect with us on social media