Vacature gesloten

Job opening: Consultant – Geur onderzoek

environmental odour testing

Interessante en veelzijdige functie als adviseur op het gebied van sensorisch (geur) onderzoek naar product optimalisatie en materiaal testen.

Organisatie

Olfasense is expert op het gebied van geuronderzoek, met meer dan 25 jaar ervaring. We zijn een one-stop-shop voor alle aspecten binnen het geuronderzoek. Binnen het bedrijf wordt de benodigde meetapparatuur ontwikkeld en geproduceerd, worden er milieukundige geurmetingen uitgevoerd en worden producten en materialen geëvalueerd. Ook helpen we andere bedrijven bij het opzetten van hun eigen geurlaboratorium.

Functie omschrijving

Binnen de afdeling ‘product en materiaaltesten’, zijn we op zoek naar een consultant om ons team te versterken. Binnen deze afdeling helpen we onze klanten om het beste uit hun producten te halen. We
ondersteunen R&D afdelingen door het evalueren van de geur van materialen en producten na diverse processtappen, we achterhalen welke chemische stoffen verantwoordelijk zijn voor een bepaalde geur,
of we helpen bij het opzetten van hun eigen geurlaboratorium en trainen hun panelleden. Marketing en verkoopafdelingen ondersteunen we met claims: is de geur van hun product significant lager dan die van
een ander? En kunnen we aantonen of een bepaalde geurreductiemethode ook echt werkt?

Onze klanten komen naar ons toe met een onderzoeksvraag, waarna wij samen met hen een test design opstellen. Voor de monsterpreparatie willen we soms zo dicht mogelijk bij een consumentenscenario
komen en soms juist parameters uit een productieproces nabootsen. Omdat alle producten en materialen anders zijn, is het werk erg divers. Het is niet altijd mogelijk om een test uit te voeren met al
bestaande apparatuur, in dat geval is het van belang dat je creatief genoeg bent om nieuwe apparatuur te bedenken. Je collega’s in Amsterdam of van de productiefaciliteit in Kiel kunnen je helpen om te
bouwen wat je in gedachten hebt. Voor de evaluatie van de geurmonsters kan je gebruik maken van onze getrainde geurpanelleden en van de GC faciliteiten in Kiel (GC-MS + GC-O + GC-IMS).

De inhoud van de functie is divers, je wordt opgeleid zodat je uiteindelijk zelfstandig projecten van A tot Z kunt uitvoeren:

  • Actief nieuwe klanten werven
  • Projecten leiden en begeleiden (projectplan opstellen, metingen uitvoeren en rapporteren)
  • Richtingen van productvernieuwing en –ontwikkeling aangeven
  • Beurzen en conferenties bezoeken

Functie eisen

Ervaren specialisten in ons vakgebied zijn zeldzaam, maar met een goed verstand kun je bij ons dat specialisme leren.

  • Je hebt een academische opleiding in een bètastudie, affiniteit met sensorisch geuronderzoek en kennis van statistiek.
  • We verwachten initiatief, zelfwerkzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van je.
  • Goede beheersing van (ten minste) de Engelse taal is een vereiste, Spaans en/of Frans is een pré.
  • Ervaring binnen verkoop of een commercieel onderzoekslaboratorium is een pré.
  • Verder beschik je over uitstekende communicatieve en schrijfvaardigheden, een gezonde dosis commercieel gevoel, verkoopvaardigheden, flexibiliteit, creativiteit en een praktische instelling.

Verdere informatie

Olfasense is een platte organisatie met een prettige en open werksfeer, waarin de nadruk ligt op de inhoud en kwaliteit van het product. Je komt terecht op een groeiende afdeling, waarin je de ruimte krijgt om bij te dragen aan de ontwikkeling van het laboratorium.

Ons kantoor ligt in Amsterdam op loopafstand van station Sloterdijk. De salariëring wordt afgestemd op kennis en ervaring. Het gaat om een functie voor minimaal 32 uur.

Lieke van Genderen (020 5206462) kan je nadere informatie geven over deze vacature. Je sollicitatie ontvangen we graag per e-mail, je kunt deze sturen aan lvangenderen@olfasense.com.

​The protection of your data is important to us! In our data privacy statement ​o​n https://www.olfasense.com/Privacy, we inform you​ about​ what personal data we process about you and for what purpose, ​​in accordance with Articles 13 and 14 of the EU General Data Protection Regulation (GDPR).

Contact

    U kunt ook direct een offerte aanvragen. Hiervoor hebben wij uw VAT nummer en bedrijfsadres nodig. Voor een offerte op maat willen wij u vragen om een omschrijving van uw onderzoeksdoel.

    privacybeleid tonen

    Volg ons

    Geïnteresseerd in onze noseletter?

    Blijf op de hoogte in de wereld van geuren.

    Inschrijven voor nieuwsbrief

    of volg ons op